🍴 10 – 12 Kişilik | 🕙︎ 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Vişneli Turta Tarifimiz İçin Malzemelerimiz
İçi İçin
- 3 su bardağı vişne
- 1 su bardağı şeker
- 3 tatlı kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- Yarım tatlı kaşığı tereyağı
Hamur için
- 100gr tereyağı (oda ısısında yumuşatmanız lazım)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un (kıvama göre ekleyiniz)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Lezzetli Turta Tarifimiz Nasıl Yapılır?
- İç harcınızı tereyağı hariç gerekli olan tüm malzemeleri uygun bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişiriniz, ocağın altını kapatarak içinde tereyağını eritiniz, ılıması için kenara koyunuz.
- Hamuru için; tüm malzemelerinizi uygun bir yoğurma kabına alarak karıştırınız, kıvama göre un ekleyerek yoğurunuz, yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmeniz gerekir.
- Güveç kaplarınızı tereyağı ile yağlayıp hafifçe unlanıp fazlalık olan unu alınız.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kesip, avuç içinde bastırılarak inceltiniz. Güveç kabınıza alarak kenar kısımları da parmak ucunuzla düzleştiriniz.
- Tüm güveç kaplarınızı aynı şekilde hazırlayıp vişneli iç harcından iki yemek kaşığı ekleyiniz. Üzerine kalan kurabiye hamuru rendeleyip serpiştirebilirsiniz.
- 175 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
- Pişirdikten sonra servis edebilirsiniz istediğiniz gibi Afiyet olsun:)
Lezzetli Vişneli Turta Tarifi 2024