Tatlılar

Vişneli Turta Tarifi

🍴 10 – 12 Kişilik | 🕙︎ 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme

Vişneli Turta Tarifimiz İçin Malzemelerimiz

İçi İçin

  • 3 su bardağı vişne
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı tereyağı

Hamur için

  • 100gr tereyağı (oda ısısında yumuşatmanız lazım)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un (kıvama göre ekleyiniz)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Lezzetli Turta Tarifimiz Nasıl Yapılır?

  1. İç harcınızı tereyağı hariç gerekli olan tüm malzemeleri uygun bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişiriniz, ocağın altını kapatarak içinde tereyağını eritiniz, ılıması için kenara koyunuz.
  2. Hamuru için; tüm malzemelerinizi uygun bir yoğurma kabına alarak karıştırınız, kıvama göre un ekleyerek yoğurunuz, yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmeniz gerekir.
  3. Güveç kaplarınızı tereyağı ile yağlayıp hafifçe unlanıp fazlalık olan unu alınız.
  4. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kesip, avuç içinde bastırılarak inceltiniz. Güveç kabınıza alarak kenar kısımları da parmak ucunuzla düzleştiriniz.
  5. Tüm güveç kaplarınızı aynı şekilde hazırlayıp vişneli iç harcından iki yemek kaşığı ekleyiniz. Üzerine kalan kurabiye hamuru rendeleyip serpiştirebilirsiniz.
  6. 175 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
  7. Pişirdikten sonra servis edebilirsiniz istediğiniz gibi Afiyet olsun:)

Lezzetli Vişneli Turta Tarifi 2024

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir