Et Yemekleri Pilav

Tavuklu Pilav Tarifi

6 Kişilik | 20dk Hazırlama, 20dk Pişirme

Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri güzelce kadar yıkayın ve pilavınızı pişirene kadar ılık su içerisinde bekletmeye devam edin. Tavuğu bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra iyice haşlanana kadar pişirin. Ardından hafif soğuduktan sonra didikleyin.
  2. Bir pilav tenceresinde tereyağını eritin ve üzerine pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurun.
  3. Daha sonra, pirinçlerin üzerine didiklediğiniz tavuk etlerini ekleyin. Tavuk suyu ve kaynamış suyu da ekledikten sonra tuz ve karabiberi ilave edip hafifçe karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
  4. Pilav pişerken arada tahta kaşık yardımıyla yavaşça karıştırın. Pilav suyunu çekince ocağı kapatın ve tencerenin kapağının altına bir kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakın. Pilavınız demlenince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🙂

Tavuklu Pilav Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tavuklu pilavınızı yaparken kullanacağınız tavuk suyu daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Eğer tavuk suyunuz yok ise tamamını sıcak su kullanarakta yapabilirsiniz.
  • Pilavını demlenmeye bırakmanız lezzetini olumlu yönde etkileyecektir.

Tavuklu Pilav Yanına Ne Gider?

  • Yemeğiniz hafif olsun istiyorsanız pilavınızın yanına bol yeşillikli bir salata yapabilirsiniz.
  • Dilerseniz tavuklu pilav yanına kırmızı mercimek çorbası yapabilir ve yemeğinize çorba ile başlayabilirsiniz.
  • Kuru fasulyesiz pilav yemem diyorsanız tavuklu pilav yanına kuru fasulye yemeği yapabilirsiniz.

Tavuklu Pilav Kaç Kalori?

  • Orta büyüklükte  porsiyon tavuklu pilav yaklaşık olarak 337 kaloriye denk gelmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir