6-8 Kişilik | 40dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Tavuklu Krep Bohçası Tarifi İçin Malzelmeler
Krep için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Bir tutam dereotu
- Krep hamuru olacak kadar un (9-10 yemek kaşığı yaklaşık)
İç malzeme;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 parça tavuk göğsü(350 gr kadar)
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet orta boy patates
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
Beşamel sos için;
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- Tuz
Üzerine;
- Kaşar peyniri rendesi
Tavuklu Krep Bohçası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle krepi hazırlıyoruz: Yumurtayı bir kasede çırpıyoruz.
- Üzerine sıvı yağı, sütü, unu, tuzu ekleyip çırpıcı ile iyice karıştırıyoruz.
- Dereotunu ince kıyıp karışıma ekliyoruz.
- Teflon tavayı ısıtıyoruz, kepçe ile karışımdan döküp her iki tarafını da pişiriyoruz.
- Soğumaya bırakıyoruz.
- İç malzeme için patatesi küp doğrayıp az yağda kızartıyoruz.
- Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.
- Eti ekleyip suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
- Salçayı ekliyoruz.
- 5 dk daha kavurup patatesi bezelyeyi tuzu ekleyip bir süre daha çevirip ocaktan alıyoruz.
- Bir kase üzerine krepi alıyoruz.
- İç malzemeden koyup bohça şeklinde katlıyoruz.
- Kürdan ile kapatıyoruz.
- Tepsiye ters çeviriyoruz.
- Tüm kreplere aynı işlemi uyguluyoruz.
- Beşamel sos için: Tereyağı ve unu pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Sütü, tuzu ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Tepsideki bohçaların üzerine beşamel sostan paylaştırıyoruz.
- En son üzerine Kaşar peyniri rendesi ekliyoruz.
- Peynirler eriyip kızarana kadar fırında tutuyoruz (yaklaşık 15-20 dk).
Not: İç malzeme çeşitlendirilebilir. Kırmızı biber, yeşil biber, hazır garnitür yada havuç, patlıcan eklenebilir. Kesinlikle denemenizde fayda var 🙂
Tavuklu Krep Bohçası Yanına Ne İyi Gider?
- Tavuklu krep bohçasının yanında yayla çorbası iyi gider tarfimize sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
- Çok doyurucu bir yemek olduğu için yanına zeytinyağlılar ve salata yeterli olacaktır. Enginar dolması, yaprak sarma, yoğurtlu salata ve meze çeşitleriyle leziz bir sofra kurabilirsiniz.