2-4 Kişilik | 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Tavuk Sote İçin Malzemeler
- Yarım kg tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- 1 su bardağı su
Tavuk Sote Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini kuşbaşı doğrayın.
- Soğanları yemeklik, biberleri julyen doğrayın, domatesleri de küp küp doğrayın.
- Kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun.
- Suyunu biraz çektikten sonra soğanları ve ince kesilmiş sarımsağı ekleyin.
- 1-2 dk kavurduktan sonra biberleri ilave edin.
- Biberler de sotelenince domatesi, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin.
- Son olarak 1 bardak suyu ekleyin ve etler pişene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirelim.
Tavuk Sote Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?
- Sarımsakların yanmasını önlemek için daha sonradan eklemelisiniz.
- Tavuk soteyi tavuk göğsünden yapabileceğiniz gibi tavuğun diğer bölümleri ile de yapabilirsiniz.
Tavuk Sote Yanına Ne Gider?
- Tavuk soteniz tane tane yapacağınız pirinç pilavı ile harika bir uyum yakalayabilir.
- Bol soslu makarnada tavuk sotenin yanına tercih edebileceğiniz bir yemektir.
- Fırında yapacağınız baharatlı patatesler yemeğinize lezzet katacaktır.
- Patates püresini çanak şekline getirerek içerisinde ikram edeceğiniz tavuk sotelerle hem göze hem de damağa hitap edebilirsiniz.
- Tavuk sotenizin öncesinde başlangıç olarak mercimek çorbası tercih edebilirsiniz.
Tavuk Sote Kaç Kalori?
- Orta büyüklükteki 1 porsiyon tavuk göğsü yaklaşık olarak 288 kaloriye denk gelmektedir.
Tavuk Sotenin Yumuşak Olması İçin Ne Yapılmalı?
- Tavuk sotenin yumuşak olması için etleri kızdırdığımız tavada suyunu salıp çekene kadar mühürlemelisiniz.