Et Yemekleri

Tavuk Sote Tarifi

2-4 Kişilik | 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme

Tavuk Sote İçin Malzemeler

  • Yarım kg tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etini kuşbaşı doğrayın.
  2. Soğanları yemeklik, biberleri julyen doğrayın, domatesleri de küp küp doğrayın.
  3. Kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun.
  4. Suyunu biraz çektikten sonra soğanları ve ince kesilmiş sarımsağı ekleyin.
  5. 1-2 dk kavurduktan sonra biberleri ilave edin.
  6. Biberler de sotelenince domatesi, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin.
  7. Son olarak 1 bardak suyu ekleyin ve etler pişene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirelim.

Tavuk Sote Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sarımsakların yanmasını önlemek için daha sonradan eklemelisiniz.
  • Tavuk soteyi tavuk göğsünden yapabileceğiniz gibi tavuğun diğer bölümleri ile de yapabilirsiniz.

Tavuk Sote Yanına Ne Gider?

  • Tavuk soteniz tane tane yapacağınız pirinç pilavı ile harika bir uyum yakalayabilir.
  • Bol soslu makarnada tavuk sotenin yanına tercih edebileceğiniz bir yemektir.
  • Fırında yapacağınız baharatlı patatesler yemeğinize lezzet katacaktır.
  • Patates püresini çanak şekline getirerek içerisinde ikram edeceğiniz tavuk sotelerle hem göze hem de damağa hitap edebilirsiniz.
  • Tavuk sotenizin öncesinde başlangıç olarak mercimek çorbası tercih edebilirsiniz.

Tavuk Sote Kaç Kalori?

  • Orta büyüklükteki 1 porsiyon tavuk göğsü yaklaşık olarak 288 kaloriye denk gelmektedir.

Tavuk Sotenin Yumuşak Olması İçin Ne Yapılmalı?

  • Tavuk sotenin yumuşak olması için etleri kızdırdığımız tavada suyunu salıp çekene kadar mühürlemelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir