Tatlılar

Profiterol Tarifi

🍴6-8 Kişilik

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125gr tereyağı veya margarin
  • 3 tane yumurta (küçük ise yumurtalarınız 4 tane kullanabilirsiniz)

Profiterol Kreması İçin

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin

  • 1 paket hazır çikolata sosu veya benmari usulü eritilmiş 80gr bitter çikolata da olabilir

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tencerenize 1 su bardağı suyu ve margarinizi koyarak kaynatınız
  2. Daha sonra 1 su bardağı ununuzu ilave ederek iyice karıştırınız 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin
  3. Ocağı kapatarak 10-15dk hamurunuzun soğumasını bekleyiniz. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamurunuza kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayınız. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmeniz gerekir. Bu kısım biraz yorucu olabilir ama hamurunuzun kabarması için iyice karıştırmış olmalısınız. Yumurtalarınızı yedirdikten sonra hamurunuzu 10dk dinlendirin
  4. Yağlanmış tepsinize, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar keserek aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek tepsinize diziniz. Lütfen elinizle şekillendirmeye çalışmayınız şekilleri bozulur
  5. Daha önceden 180 derece ısıttığınız fırınınıza hamurunuzu sürün, üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak 40dk pişirmeniz lazım
  6. Hamurlarınız piştikten sonra kremasını hazırlayınız. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencerenize koyarak kremanızı pişiriniz
  7. Kremanızı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ilave ederek karıştırınız
  8. Profiterolünüzün pişen hamurlarını ikiye bölerek veya varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurunuz ve tepsiye diziniz
  9. Tüm profiterollerinizi doldurduktan sonra üzerilerine çikolata sosunuzu veya benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdiriniz Afiyet olsun 🙂

Profiterol Tarifi İçin Püf Noktalar Nelerdir?

  • Yumurtalarınızı kırmadan önce hamurunuzun biraz soğumasını beklemeniz gerekir. Eğer hamurunuz sıcakken kırarsanız yumurtalarınız kesilebilir
  • Yumurtalarınızı kırarken tek tek kırmalı ve her bir yumurtanızı güzel bir şekilde yedirmelisiniz diğerine öyle geçmelisiniz. Aynı zamanda kullanacağınız yumurtalar normalden küçük olursa profiterol hamurunuz çok kabarmayabilir
  • Hamurunuzu tepsiye dizerken kabarma payını da göz önünde bulundurmalısınız ve birbirine yapışmaması için aralıklı dizmelisiniz.
  • Kremayı hamurlarınıza çok sıcakken doldurmayınız ılıkken doldurmanız daha faydalı olucaktır. Çok cıvık olmaması gerekiyor böylece istediğiniz kremayı kullanabilirsiniz

Profiterol Kaç Kalori?

  • 1 top profiterol yaklaşık olarak 107 kaloriye denk gelmektedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir