Et Yemekleri

Patatesli Tavuk Baget

🍴 4-6 Kişilik | 🕙︎ 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme

Patatesli Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • Yapacağınız kişi sayısına göre tavuk baget (ortalama 8-10 tane işinizi görebilir)
  • Kişi sayınıza göre orta boy patates (ortalama 9-10 tane işinizi görebilir)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Baharatlar : Yeni bahar, kimyon, kekik, kara biber, kırmızı toz biber, pul biber

Patatesli Tavuk Baget Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerinizi soyarak ikiye kesiniz
  2. Bagetlerinizi tencereye alarak istenilen baharatlarınızı üzerine serpiştiriniz. Tercihen yeni bahar, kimyon, kara biber, pul biber, kırmızı toz biber, kekik kullanabilirsiniz.
  3. Baharatlarınız biraz harmanlayarak bagetlerinizi baharatlandırınız.
  4. Üzerini patatesleriniz ile örtünüz.
  5. Bir kasede domates salçası yarım su bardağı kadar suda çözdürülerek tavukların üzerine gezdiriniz.
  6. Tencerenizin kapağını kapatınız kısık ateşte pişmeye bırakınız.
  7. Üzeri patates ile örtülü olduğu için tavuklar yumuşacık olacaktır.
  8. Yağ kullanmadan kendi suyu ile pişeceği için diyet yapanlar için de lezzetli bir yemek olabilir. Afiyet olsun 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir