🍴 4-6 Kişilik | 🕙︎ 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Patatesli Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler
- Yapacağınız kişi sayısına göre tavuk baget (ortalama 8-10 tane işinizi görebilir)
- Kişi sayınıza göre orta boy patates (ortalama 9-10 tane işinizi görebilir)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Baharatlar : Yeni bahar, kimyon, kekik, kara biber, kırmızı toz biber, pul biber
Patatesli Tavuk Baget Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patateslerinizi soyarak ikiye kesiniz
- Bagetlerinizi tencereye alarak istenilen baharatlarınızı üzerine serpiştiriniz. Tercihen yeni bahar, kimyon, kara biber, pul biber, kırmızı toz biber, kekik kullanabilirsiniz.
- Baharatlarınız biraz harmanlayarak bagetlerinizi baharatlandırınız.
- Üzerini patatesleriniz ile örtünüz.
- Bir kasede domates salçası yarım su bardağı kadar suda çözdürülerek tavukların üzerine gezdiriniz.
- Tencerenizin kapağını kapatınız kısık ateşte pişmeye bırakınız.
- Üzeri patates ile örtülü olduğu için tavuklar yumuşacık olacaktır.
- Yağ kullanmadan kendi suyu ile pişeceği için diyet yapanlar için de lezzetli bir yemek olabilir. Afiyet olsun 🙂