🍴 4 – 6 Kişilik | 🕙︎ 25dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Beyti Kebabı Tarifimiz İçin Malzemelerimiz
- 3 taze yufka
- 450 – 500gr kıyma
- 1 soğan
- 1 çay bardağından biraz eksik galeta unu
- 1 yumurta
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Bir tutam kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Arasına sürmeniz için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı su
- 2/3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Üzerine sürmek için 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Yemeğin Sosu için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 dolu dolu yemek kaşığı domates salçası
- 2 rendelenmiş domates
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- İsteğe bağlı biber ve domates közleyip ekleyebilirsiniz
Lezzetli Beyti Kebabı Tarifimiz Nasıl Yapılır?
- İlk olarak köftemiz için tüm malzemeleri iyice yoğurunuz ve üç parçaya bölünüz. Yufkanın arasına sürmeniz için sosunuzu hazırlayın ve her yufkanıza yetecek şekilde dağıtınız ve fırça yardımı ile sürünüz.
- Yufkanızın dört tarafından içeriye doğru kıvırınız ve köfte harcınızın yufkanın başına koyun ve yuvarlayın. 4 – 5cm aralıklarla kesiniz ve yağladığınız tepsiye diziniz.
- 2 yemek kaşığı tereyağınızı eritiniz ve yufkaların üzerine sürünüz.
- Ardından köfteli yufkalarınızı önceden ısıtılmış fırınınıza koyunuz 200°C de alt üst ayarda üzeri iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 40 – 45dk pişiriniz.
- Bu arada sosunuz için tereyağınızı eritin domates salçanızı iyice kavurunuz ve rendelemiş olduğunuz domatesleri ilave edin beraber iyice kavurunuz. Üzerine suyunu ve baharatınızı ekleyip orta kısık ateşte 5dk daha pişiriniz.
- Köftelerinizi servis tabağına dizin üzerine salçalı sosunuzdan dökünüz. Son olarak ta tekrar dört yemek kaşığı tereyağınızı eritin ve kebabınızın üzerinde gezdiriniz bu işlem yemeğe fazlasıyla lezzet katacaktır Afiyet Olsun:)
Müthiş Lezzetli Beyti Kebabı Tarifi 2024