Et Yemekleri

Müthiş Lezzetli Beyti Kebabı Tarifi

🍴 4 – 6 Kişilik | 🕙︎ 25dk Hazırlık, 45dk Pişirme

Beyti Kebabı Tarifimiz İçin Malzemelerimiz

  • 3 taze yufka
  • 450 – 500gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağından biraz eksik galeta unu
  • 1 yumurta
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Bir tutam kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Arasına sürmeniz için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı su
  • 2/3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Üzerine sürmek için 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Yemeğin Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 dolu dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 2 rendelenmiş domates
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • İsteğe bağlı biber ve domates közleyip ekleyebilirsiniz

Lezzetli Beyti Kebabı Tarifimiz Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak köftemiz için tüm malzemeleri iyice yoğurunuz ve üç parçaya bölünüz. Yufkanın arasına sürmeniz için sosunuzu hazırlayın ve her yufkanıza yetecek şekilde dağıtınız ve fırça yardımı ile sürünüz.
  2. Yufkanızın dört tarafından içeriye doğru kıvırınız ve köfte harcınızın yufkanın başına koyun ve yuvarlayın. 4 – 5cm aralıklarla kesiniz ve yağladığınız tepsiye diziniz.
  3. 2 yemek kaşığı tereyağınızı eritiniz ve yufkaların üzerine sürünüz.
  4. Ardından köfteli yufkalarınızı önceden ısıtılmış fırınınıza koyunuz 200°C de alt üst ayarda üzeri iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 40 – 45dk pişiriniz.
  5. Bu arada sosunuz için tereyağınızı eritin domates salçanızı iyice kavurunuz ve rendelemiş olduğunuz domatesleri ilave edin beraber iyice kavurunuz. Üzerine suyunu ve baharatınızı ekleyip orta kısık ateşte 5dk daha pişiriniz.
  6. Köftelerinizi servis tabağına dizin üzerine salçalı sosunuzdan dökünüz. Son olarak ta tekrar dört yemek kaşığı tereyağınızı eritin ve kebabınızın üzerinde gezdiriniz bu işlem yemeğe fazlasıyla lezzet katacaktır Afiyet Olsun:)

Müthiş Lezzetli Beyti Kebabı Tarifi 2024

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir