2-4 Kişilik | 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy soğan
- 3 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 3 adet domates
- 500g kültür mantarı
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam maydanoz
Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantar sote için öncelikle soğanları yemeklik olacak şekilde doğrayın.
- Yeşil biber ve sarımsakları da minik minik doğrayın.
- Domateslerin kabuklarını soyarak, onları da küp küp doğrayın.
- Mantarların kabuklarını soyarak onları da ince ince dilimleyelim.
- Tencereye bir miktar sıvı yağı koyup doğranan soğan, biber ve sarımsakları 1-2 dakika kavurun.
- Ardından üzerine S-salça ve pul biberi ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun.
- İnce ince dilimlenmiş mantarları ilave edip karıştırın. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirmeye devam edin.
- Karıştırılarak bir süre pişirildikten sonra doğranmış domatesleri ve tuzu ekleyerek yemek suyunu çekip, mantarlar yumuşayana kadar pişirin.
- Mantar sotemiz servise hazır. Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun 🙂
Mantar Sote Yanına Ne Gider?
- Mantar sote yanına lokanta usulü mercimek çorbası harika gider.
- Yemeğinizin yanına nefis lezzetiyle köri soslu makarna veya pirinç pilavı yapabilirsiniz.
- Bu leziz menüyü marul salatası ve yoğurtlu kapya biber salatası ile uyum sağlayabilirsiniz.
Mantar Yıkanır Mı Yıkanmaz Mı?
- Süngerimsi bir dokusu olduğu için mantar yıkanmaz.
- Süngerimsi dokunun özelliğinden dolayı, mantar suyla temas ettiğinde hem suyu içine çeker hem de suyla birlikte mantarın üstündeki kirler de içine nüfuz etmiş olur.
- Ayrıca suyla bir kez temas ettikten sonra içine giren su ve yabancı maddeleri çıkarmak imkânsız.
Mantar Sote Kaç Kalori?
- Yarım tabak mantar sote : 94 kalori
- Orta porsiyon mantar sote : 188 kalori
- Bir yemek kaşığı mantar sote ise 6 kaloridir.