Sebze Yemekleri

Mantar Sote Tarifi

2-4 Kişilik | 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme

Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 500g kültür mantarı
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz

Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Mantar sote için öncelikle soğanları yemeklik olacak şekilde doğrayın.
  2. Yeşil biber ve sarımsakları da minik minik doğrayın.
  3. Domateslerin kabuklarını soyarak, onları da küp küp doğrayın.
  4. Mantarların kabuklarını soyarak onları da ince ince dilimleyelim.
  5. Tencereye bir miktar sıvı yağı  koyup doğranan soğan, biber ve sarımsakları 1-2 dakika kavurun.
  6. Ardından üzerine S-salça ve pul biberi ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun.
  7. İnce ince dilimlenmiş mantarları ilave edip karıştırın. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirmeye devam edin.
  8. Karıştırılarak bir süre pişirildikten sonra doğranmış domatesleri ve tuzu ekleyerek yemek suyunu çekip, mantarlar yumuşayana  kadar pişirin.
  9. Mantar sotemiz servise hazır. Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun 🙂

Mantar Sote Yanına Ne Gider?

  • Mantar sote yanına lokanta usulü mercimek çorbası harika gider.
  • Yemeğinizin yanına nefis lezzetiyle köri soslu makarna veya pirinç pilavı yapabilirsiniz.
  • Bu leziz menüyü marul salatası ve yoğurtlu kapya biber salatası ile uyum sağlayabilirsiniz.

Mantar Yıkanır Mı Yıkanmaz Mı?

  • Süngerimsi bir dokusu olduğu için mantar yıkanmaz.
  • Süngerimsi dokunun özelliğinden dolayı, mantar suyla temas ettiğinde hem suyu içine çeker hem de suyla birlikte mantarın üstündeki kirler de içine nüfuz etmiş olur.
  • Ayrıca suyla bir kez temas ettikten sonra içine giren su ve yabancı maddeleri çıkarmak imkânsız.

Mantar Sote Kaç Kalori?

  • Yarım tabak mantar sote : 94 kalori
  • Orta porsiyon mantar sote : 188 kalori
  • Bir yemek kaşığı mantar sote ise 6 kaloridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir