Tatlılar

Magnolia Tarifi

6-8 Kişilik | 30dk Hazırlık, 20dk Pişirme

Malzemeler:

Muhallebi için:

  • 5 su bardağı süt (1 litre)
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 100 ml sıvı krema (yarım kutu)

Üzeri için:

  • 1 su bardağı kavrulmuş çekirdekleri çıkarılmış fındık veya ceviz, iri parçalar halinde doğranmış
  • 1 su bardağı çilek dilimleri veya mevsim meyveleri
  • 1 paket bebe bisküvisi veya isteğe göre petibör bisküvi

Yapılışı:

  1. Muhallebi için, bir tencereye sütü, mısır nişastasını, toz şekeri, vanilyayı ve yumurta sarısını alın. Karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  2. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Üzerine sıvı kremayı ekleyin ve karıştırarak kremanın muhallebiye iyice yedirilmesini sağlayın.
  3. Muhallebiyi bir kenara alın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Ardından buzdolabında streç film ile kaplayarak soğumaya bırakın.
  4. Bisküvileri rondodan geçirerek toz haline getirin. İri parçalar halinde doğradığınız fındık veya cevizleri ekleyin ve karıştırın.
  5. Soğuyan muhallebiyi mikserle çırpın. Daha sonra servis kuplarına önce bisküvi-fındık karışımından bir miktar yerleştirin.
  6. Üzerine çilek dilimleri veya mevsim meyveleri ekleyin.
  7. Son olarak, muhallebiyi kuplara paylaştırın ve düzgün bir şekilde yayın.
  8. Magnolia’nın üzerini tekrar bisküvi-fındık karışımı ile süsleyin ve buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.

Magnolia Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tatlınızda topaklanma olmaması için, ocak üzerinde karıştırmaya devam etmelisiniz.
  • Bisküvileri rondodan geçirdikten sonra, hazırladığınız muhallebiyi bir süre dinlendirmelisiniz. Burada amaç, sıcaklık sebebiyle bisküvinin yumuşamasını engellemektir.
  • Magnolia yaparken, kullanacağınız meyveleri çeşitlendirebilir, kendi damak tadınıza uygun magnolia tarifi hazırlayabilirsiniz. Misal vermek gerekirse; magnolia tatlınızın kalori olarak yüksek olmasını istemiyorsanız, fındık kullanmayabilirsiniz.
  • Magnolia tarifinizde topaklanma oluşursa, hazırladığınız muhallebiyi blenderden geçirebilirsiniz.
  • Mutfak robotunuzu bulunmuyorsa, bisküvileri poşete koyup ağzını kapattıktan sonra, ezerek toz haline getirebilirsiniz.

Magnolia Kaç Kalori?

  • 1 porsiyon magnolia yaklaşık olarak 746 kaloriye denk gelmektedir.

Orijinal Magnolia Hangi Bisküvi İle Yapılır?

  • Orijinalında bebe bisküvisi ile hazırlanmalıdır. Fakat burçak bisküvi, kakaolu bisküvi yada petibör bisküvi ile yapılabilir.

Magnoliaya Hangi Krema Koyulur?

  • Magnolia tarifine süt kreması kullanmalısınız. Dilerseniz kremasız yada krem şanti ile de magnolia yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir