6-8 Kişilik | 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Lokanta Usulü Ezo Gelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Nane, pul biber, tuz
- 6-7 su bardağı sıcak su (et ya da tavuk suyu da olur çorbanın kıvamı kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
Lokanta Usulü Ezo Gelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağı koyup soğanları alarak kavurmaya başlıyoruz. Ardından tereyağını ve rendelenmiş sarımsakları ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
- Yıkadığımız bakliyatları, salçaları ve baharatları ekleyip biraz da bu şekilde kavuruyoruz. Ardından suyu ilave edip bakliyatlar iyice yumuşayana kadar pişmeye bırakıyoruz (çorbanın kıvamına göre sıcak su ilavesi yapabilirsiniz)
- Taneli kalmasını isterseniz tel çırpıcıyla çorbayı karıştırıyoruz. Bu aşamada blendırda kullanabilirsiniz.
- Varsa et ya da tavuk suyu ile yaparsanız daha lezzetli olur.
Deneyen herkese afiyet Olsun 🙂