Çorba

Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası

6-8 Kişilik | 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme

Lokanta Usulü Ezo Gelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Nane, pul biber, tuz
  • 6-7 su bardağı sıcak su (et ya da tavuk suyu da olur çorbanın kıvamı kendinize göre ayarlayabilirsiniz)

Lokanta Usulü Ezo Gelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağı koyup soğanları alarak kavurmaya başlıyoruz. Ardından tereyağını ve rendelenmiş sarımsakları ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
  2. Yıkadığımız bakliyatları, salçaları ve baharatları ekleyip biraz da bu şekilde kavuruyoruz. Ardından suyu ilave edip bakliyatlar iyice yumuşayana kadar pişmeye bırakıyoruz (çorbanın kıvamına göre sıcak su ilavesi yapabilirsiniz)
  3. Taneli kalmasını isterseniz tel çırpıcıyla çorbayı karıştırıyoruz. Bu aşamada blendırda kullanabilirsiniz.
  4. Varsa et  ya da tavuk suyu ile yaparsanız daha lezzetli olur.

Deneyen herkese afiyet Olsun 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir