Tatlılar

Dondurmalı İrmik Helvası

🍴 4-6 Kişilik | 🕙︎ 5dk Hazırlık , 20dk Pişirme

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr tereyağ ( 3 yemek kaşığı )
  • 60 gr sıvı yağ ( yarım çay bardağı )
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı doğranmış ceviz
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su

Bardak ölçünüzü 250 ml’den yapabilirsiniz.

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifimiz Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tavanıza tereyağınızı ve sıvı yağınızı ekleyiniz. Tereyağ hafif eridikten sonra irmik ve unu ekleyip kısık ateşte rengi değişene kadar kavurunuz.
  2. Kavurduğunuz irmiğe ceviz kırığını ilave ederek 1 dakika daha kavurunuz.
  3. Daha sonra şekeri ekleyip, 1-2 dk kavurup süt ve suyunuzu ekleyip hızlıca karıştırınız.
  4. Dikkatli olunuz suyunu ekleyince sıçrayabilir karıştırarak 3-4 dakika kaynatınız.
  5. Kıvam alan helvanızın kapağını kapatınız 15 dakika dinlenmeye bırakınız.
  6. İster dondurmalı tüketebilirsiniz ister de sade tüketebilirsiniz. Lezzetli helvamız servisi hazır. Afiyet olsun 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir