🍴 4-6 Kişilik | 🕙︎ 5dk Hazırlık , 20dk Pişirme
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr tereyağ ( 3 yemek kaşığı )
- 60 gr sıvı yağ ( yarım çay bardağı )
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı doğranmış ceviz
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
Bardak ölçünüzü 250 ml’den yapabilirsiniz.
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifimiz Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tavanıza tereyağınızı ve sıvı yağınızı ekleyiniz. Tereyağ hafif eridikten sonra irmik ve unu ekleyip kısık ateşte rengi değişene kadar kavurunuz.
- Kavurduğunuz irmiğe ceviz kırığını ilave ederek 1 dakika daha kavurunuz.
- Daha sonra şekeri ekleyip, 1-2 dk kavurup süt ve suyunuzu ekleyip hızlıca karıştırınız.
- Dikkatli olunuz suyunu ekleyince sıçrayabilir karıştırarak 3-4 dakika kaynatınız.
- Kıvam alan helvanızın kapağını kapatınız 15 dakika dinlenmeye bırakınız.
- İster dondurmalı tüketebilirsiniz ister de sade tüketebilirsiniz. Lezzetli helvamız servisi hazır. Afiyet olsun 🙂