4-6 Kişilik | 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 500 g kemiksiz tavuk eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kavanoz konserve garnitür
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıcak su (60 ml)
Beşamel sosu için;
- 2,5 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt (400 ml)
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Çay kaşığının ucu ile karabiber
Üzeri için;
- Kaşar peyniri rendesi
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk etlerini parmak kalınlığında doğrayarak sıvı yağı kızdırdığımız tavada soteleyin.
- Rengi dönmeye başlayınca doğranmış kırmızı biber ve ince doğranmış soğanları ekleyerek beraber birkaç dakika daha çevirin.
- Tavuklar kızardıktan sonra salçasını, sarımsağı, tuzunu ve baharatlarını ilave edelim, 1-2 dakika daha kavurun.
- Suyunu süzdüğümüz konserve garnitürü ilave ederek karıştırın.
- Yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyip bir iki dakika daha kaynatın.
- Tüm malzemeler güzelce karışıp piştikten sonra hazırlanan tavuğu ocaktan alarak küçük bir fırın kabının tabanına yayın.
- Onun üzerine de beşamel sos hazırlayıp yemeğin üzerini beşamel sos ile kapatın.
- Son olarak üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyin
- Fırın kabını fırına sürerek üzeri pembeleşinceye kadar 190 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın
- Sürenin sonunda üzeri güzelce kızaran ve peynirleri eriyen fırında beşamel soslu tavuğunuz servise hazır. Herkese afiyet olsun 🙂
Beşamel sos nasıl yapılır?
- Uygun bir tavaya tereyağını alarak eritin.
- Eridikten sonra unu ekleyip karıştırarak kavurun, rengi hafif dönmeye yakın çırpıcı ile bir taraftan hızlıca çırparak sütü ilave edin ve karıştıra karıştıra kaynatın.
- Kaynayıp koyulaştıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyerek tekrar karıştırın ve ocaktan alın.