Et Yemekleri

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi

4-6 Kişilik | 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 g kemiksiz tavuk eti  
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kavanoz konserve garnitür
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıcak su (60 ml)

Beşamel sosu için;

  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çay kaşığının ucu ile karabiber

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri rendesi

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etlerini parmak kalınlığında doğrayarak sıvı yağı kızdırdığımız tavada soteleyin.
  2. Rengi dönmeye başlayınca doğranmış kırmızı biber ve ince doğranmış soğanları ekleyerek beraber birkaç dakika daha çevirin.
  3. Tavuklar kızardıktan sonra salçasını, sarımsağı, tuzunu ve baharatlarını ilave edelim, 1-2 dakika daha kavurun.
  4. Suyunu süzdüğümüz konserve garnitürü ilave ederek karıştırın.
  5. Yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyip bir iki dakika daha kaynatın.
  6. Tüm malzemeler güzelce karışıp piştikten sonra hazırlanan tavuğu ocaktan alarak küçük bir fırın kabının tabanına yayın.
  7. Onun üzerine de beşamel sos hazırlayıp yemeğin üzerini beşamel sos ile kapatın.
  8. Son olarak üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyin
  9. Fırın kabını fırına sürerek üzeri pembeleşinceye kadar 190 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın
  10. Sürenin sonunda üzeri güzelce kızaran ve peynirleri eriyen fırında beşamel soslu tavuğunuz servise hazır. Herkese afiyet olsun 🙂

Beşamel sos nasıl yapılır?

  1. Uygun bir  tavaya tereyağını alarak eritin.
  2. Eridikten sonra unu ekleyip karıştırarak kavurun, rengi hafif dönmeye yakın çırpıcı ile bir taraftan hızlıca çırparak sütü ilave edin ve karıştıra karıştıra kaynatın.
  3. Kaynayıp koyulaştıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyerek tekrar karıştırın ve ocaktan alın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir