Makarna

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi

4-6 Kişilik | 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler

Makarnayı haşlamak için;

  • 1 paket fırın makarna
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • sıcak su

İçine;

  • 250 gr beyaz peynir
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Beşamel sosu için;

  • 100 gr margarin ya da tereyağı
  • 3,5 su bardağı süt (700 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı un

Üzeri için;

  • 250 gr kaşar peyniri

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Beşamel soslu fırında makarna için öncelikle makarnaları haşlayalım. Kaynayan bol suya sıvı yağ ve tuzu ekleyelim.
  • Üzerine fırın makarnayı da ekleyerek haşlanmaya bırakalım. Ben 7 dakika haşladım. Kontrollü bir şekilde haşlayabilirsiniz.
  • Beşamel sosu için uygun bir tencereye tereyağını alarak eritelim.
  • Yağ eridikten sonra unu ilave edelim. Unun kokusu çıkıncaya kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
  • Ardından sütü de yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim. Bu aşamada topaklanmaması için sürekli karıştırmaya ve ocağı çok yüksek ateşte açmamaya dikkat edelim.
  • Koyulaşmaya başlayan sosa tuz ilave edelim ve tekrardan karıştıralım.
  • Haşladığımız makarnaları ocaktan alıp suyunu süzdürdükten sonra derince bir kaseye aktaralım.
  • Hazırladığımız beşamel sosu makarnaların üzerine boşaltalım.
  • Ufalanmış beyaz peynir, tuz ve karabiberi de ekleyerek tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
  • Büyük boy dikdörtgen borcam veya aşağı yukarı bu ölçülerde herhangi bir fırın kabının tabanını sıvı yağ ile çok az yağlayalım.
  • Ardından karıştırdığımız beşamel soslu makarnayı borcama aktaralım.
  • Üzerine rendelenmiş kadar kaşar peynirini serpiştirdikten sonra önceden 200 °C’ye ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda üzeri nar gibi kızaran fırında makarnamız servise hazır. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun 🙂

Fırında beşamel soslu makarna yapımı püf noktaları

  • Fırında beşamel soslu makarnayı dilediğiniz farklı makarnaları kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
  • Makarnaları haşlarken kırmamalısınız.
  • Makarnaları kısa süreli haşlayınız, fırında da pişeceği için makarnalar hafif diri kalmalı.
  • Beşamel sosunuz topaklanırsa tekrardan çırparak pürüzsüz hale getirebilirsiniz.
  • Fırının sıcaklığını ve pişirme süresini ayarlarken kendi fırınınızın sıcaklık derecesini göz önünde bulundurarak fırından alabilirsiniz.

Deneyebileceğiniz Diğer Makarna Çeşitleri Nelerdir?

  • Makarna ile tavuğu çok seviyorsanız fırında yaptığımız makarnaya da tavuk ekleyebilirsiniz. Fırında beşamel soslu tavuklu makarna tarifi için linke tıklayabilirsiniz.
  • Ispanağın faydası ile fırında makarnanın lezzetini birleşince ortaya harika bir şey çıkıyor. Lezzetini seveceğinizi düşündüğüm ıspanaklı beşamel soslu makarna tarifine ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz.

Fırında Makarnanın Yanında Ne Gider?

  • Fırında beşamel soslu makarnanın yanına en çok köfte yakışır, denemek isterseniz tarife sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
  • Fırında makarnanın yanına tavuk sote veya mantar sote de çok yakışacaktır.
  • Fırında beşamel soslu makarnanın yanına herhangi bir et yemeği ve salata güzel bir uyum yakalayacaktır.
  • Bol köpüklü bir ayran ile fırında makarnalı yemeğinizi tamamlayabilirsiniz.

Fırında Beşamel Soslu Makarna Kaç Kalori?

  • Orta porsiyon fırında beşamel soslu makarna yaklaşık olarak 535 kaloriye denk gelmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir