Et Yemekleri

Arnavut Ciğeri Tarifi

🍴 4-6 Kişilik | 🕙︎ 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 600gr kuzu veya dana ciğeri
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet patates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Sıvı yağ kızartmak için

Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle zarı temizlenmiş ciğeri küp küp doğrayıp fazla kanı akması için süzgeçte bekletiniz
  2. Bu sırada patateslerinizi de soyarak küp küp doğrayınız kızgın yağda patatesleri kızartınız ve kızaran patateslerinizi havlu kağıt üzerine alınız
  3. Kilitli poşete 1 bardak ununuzu alınız. Üzerine ciğerleri ilave edip poşeti kapatınız. Elinizle poşeti sallayarak bütün ciğerlerin güzelce una bulanmasını sağlayınız. İsterseniz bu işlemi pişirme kağıdı üzerinde el ile yapabilirsiniz. Poşetin içinde yapmanız daha temiz olabileceğinden bu yöntemi tercih etmenizde fayda var
  4. Fazla ununuzu eledikten sonra ciğerlerinizi bol kızgın yağa bırakınız
  5. Yaklaşık 1dk sonra kevgir ile bir tur karıştırınız ve 1 – 2dk daha pişiriniz. Ardından pişen ciğerlerinizi de bir kaba alınız
  6. Soğanlarınızı ince piyazlık doğrayınız. Genişçe bir kaba alarak tuz ilave ediniz ve elinizle birkaç dakika ovunuz
  7. Diriliği giden soğanınıza kıymış olduğunuz maydanozları ekleyiniz. Bu aşamada isteğe göre biraz sumak ve zeytinyağı da ekleyebilirsiniz
  8. Bu şekilde hazırladığınız soğan salatasını dilerseniz ciğerinizin yanında ayrı bir şekilde servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak hepsini güzelce karıştırabilirsiniz ayrıca soğan salatasına yağ eklemeyebilirsiniz.
  9. Son olarak pişirdiğiniz patates ve ciğerleri yeteri kadar tuz ve baharatlar ile karıştırınız
  10. Soğan salatanızı da ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra servis tabağına alınız. Tarifimiz bitti şimdiden Afiyet olsun 🙂

Arnavut Ciğeri Püf Noktaları

  • Ciğerinizin yumuşak olması için mutlaka zarı temizlenmiş olmalı. Eğer siz temizleyemiyorsanız temizlenmiş alabilirsiniz. Fakat temizlemek de çok zor değil, zarın bir ucundan tutarak soymanız yeterli. Mümkün olduğunca içindeki damarsı sert dokuyu, sinirleri de temizlemek gerekiyor.
  • Ciğer fazla pişerse sertleşir, bu sebeple çok uzun pişirmemek gerekiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir